BLOG SOBRE e-ADMINISTRACIÓN Y SEGURIDAD DOCUMENTAL
BLOG SOBRE e-ADMINISTRACIÓN Y SEGURIDAD DOCUMENTAL

(Barcelona 03/11/2015): Desafiaments legals del Big Data: un nou Joc de Trons?

bdata01

El Big Data representa una oportunitat extraordinària per a la transformació digital de la Societat, que realment passa a ser Societat de la Informació. En un espai en que les dades són la principal matèria primera, podem intuir l’aparició de nous conflictes jurídics relacionats amb les mateixes, incloent-hi les òptiques de la protecció de les dades de caràcter personal, de la propietat intel·lectual i de la responsabilitat pel deure d’actuació, entre d’altres. La manca d’una adequada regulació pot conduir a una societat de la vigilància total, a l’apropiació privada exorbitant de les dades públiques de les ciutats intel·ligents o altres riscos, mentre que una bona normativa, basada en les fonts clàssiques del Dret i el soft law empresarial pot contribuir a generar noves formes de riquesa per a les empreses i els ciutadans, preservant els drets i les llibertats que tant esforç han suposat.

El 3 de novembre participarem en el debat al voltant dels reptes que s’enfronten les empreses i entitats relacionades amb les dades, així com altres grans qüestions al voltant del Big Data a partir de les 13 hores.